Planuri electromobilistice la inceput de an
02.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cumpana dintre ani este intotdeauna o perioada interesanta de bilant si de priviri aruncate spre viitor. In timp ce analistii si statisticienii mesteca cifrele de productie si livrarile din 2018, strategii privesc catre viitor, compileaza prognoze si fac planuri care mai decare mai indraznete.

Pe baza cifrelor de vanzare disponibile din ianuarie pana in noiembrie 2018, stim deja ca anul a fost un record pentru automobilele cu tractiune electrica, ramane doar sa aflam cu exactitate cat de mare a fost cifra finala.

China a depasit un milion de inmatriculari electrice si pe plan global probabil peste doua milioane este o cifra rezonabila. Electromobilistii entuziasti sunt in al noualea cer, in timp ce scepticii atrag atentia ca deocamdata „alternativa electrica este in doar in fasa”.

Din punctul nostru de vedere, cel al sustinatorilor mobilitatii electrice individuale, ne asteptam la un an exceptional de important pentru istoria recenta a electrificarii transportului rutier.

Pentru Craig si Nancy MacBrian „inceputul” epocii moderne a automobilului electric este proiectul GM EV 1, unde s-au cunoscut in urma cu 25 de ani.

Indiferent care este punctul de pornire considerat pentru epoca moderna a automobilului electric, progresul tehnologic din ultimii zece ani este incontestabil si diversitatea de produse, in pregatire de lansare pentru anul 2019, ne da multa incredere in viitorul unei generatii digitale, mai bine pregatita sa renunte la traditie pentru a imbratisa noul.

Imagine din standul dedicat electromobilitati la SAB 2018

Mai aproape de casa, 2019 va fi anul lansarii in productie, la Baia Mare, a microautomobilelor de oras asamblate de firma GTG. In planul importurilor de modele electrice, vor aparea alternative noi pentru naveta zilnica economica cu e.GO Life si Sion de la Sono Motors.

e.GO Life (sursa e.Go Mobile)

Suntem siguri ca si in gama premium, importatorii vor testa gusturile si buzunarele romanilor cu SUV-urile electrice de la Jaguar, Audi si Mercedes si speram sa vedem cat mai des cate o Tesla Model 3 in specificatie europeana.

Noi vom continua sa informam despre miscarea elecromobilistica globala si nationala si vom dezvolta proiectul 24auto.ro – electromobilitate cu prezentari si lucrari de laborator pentru studentii care se pregatesc pentru o cariera in domeniul auto, in paralel cu test drive-uri oferite celor interesati.

Va asteptam cu interes sa faceti cunostiinta cu „condusul electric” si sa ne impartasiti opiniile in cadrul rubricii EXPERIENTE ELECTROMOBILISTICE.

db

Distribuie acest articol!