Tesla stabileste noi recorduri de productie si este din nou profitabila
31.01.2019
        
Distribuie acest articol!   

Asteptat, ca intotdeauna, cu multa nerabdare si speculatii anticipate, raportul activitatii Tesla din trimestrul IV si conferinta cu analistii de pe Wall Street a adus vestea buna despre cel de al doilea trimestru profitabil la rand, o premiera pentru firma, si cateva noutati despre strategia viitoare.

In planul productiei este remarcabil ca, in fiecare an, Tesla a produs acelasi numar de automobile ca in toti anii precedenti, Elon Musk definind cresterea vanzarii ca o „curba exponentiala perfecta”, care isi va mentine trendul si in 2019.

La fel de remarcabil a fost succesul in SUA al mezinei familiei, Model 3, care a incheiat anul 2018 ca cel mai bine vandut automobil premium in clasa medie si faptul ca Tesla detine in prezent 80% din piata de automobile electrice in SUA.

Pentru 2019 prioritatile declarate sunt livrarile in Europa si China, in paralel cu lansarea productiei in noua fabrica din Shanghai, unde se vor asambla in Model 3 si Model Y, noul crossover ce va fi prezentat in vara.

O alta prioritate discutata pe larg de Elon Musk si echipa de conducere prezenta la conferinta a fost imbunatatirea service-ului si stocarea pieselor de schimb in punctele de lucru, in loc de depozite centrale, pentru a scurta durata de reparatie pentru clienti. In aceeasi idee de imbunatatire a serviciilor si satisfactiei clientilor, flota de interventie mobila se va dubla, pentru a raspunde si mai rapid solicitarilor de depanari facute la domiciliul clientului.

La link-urile de mai jos gasiti multe vesti incurajatoare si despre cresterea inregistrata de business-ul cu elemente fotovoltaice si acumulatori stationari.

Raportul Tesla trim IV, 2018

Textul conferintei, inclusiv sesiune de intrebari si raspunsuri cu analistii.

db

Distribuie acest articol!