Vision iV anunta electrificarea la Skoda
12.02.2019
        
Distribuie acest articol!   

Skoda priveste cu incredere spre viitorul electric si isi calculeaza pasii pana la finele lui 2022, perioada in care si-a propus sa lanseze peste 10 modele electrificate. Pentru modelele 100% electrice, constructorul ceh va folosi, la fel ca celelalte marci din Grupul Volkswagen, noua platforma a concernului dedicata electromobilitatii, MEB.

In pregatirea noutatilor electrice, Skoda prezinta un concept dezvoltat pe platforma MEB, de data aceasta sub forma unui spectaculos crossover coupe cu 4 usi. Denumit Vision iV, acesta prefigureaza un model electric tipic de la Skoda, dupa cum explica seful de design al marcii, Oliver Stefani.

Caroseria cu proportii atletice si profilul tipic de coupe este completata armonios de rotile pe 22 inch si reinterpretarea sportiva a partii frontale. Elementele aerodinamice si semnatura luminoasa fata-spate cu linii LED contribuie la personalitate sportiva a acestui concept, care va fi prezentat oficial peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva.

Primul pas pe care Skoda il va face pe calea electromobilitatii este programat chiar anul acesta, la 124 de ani de la infiintarea companiei, prin lansarea versiunilor Superb PHEV (plug-in hybrid) si Citigo full electric. Apoi, anul viitor este programat sa intre in productia de serie primul model Skoda dezvoltat pe platforma MEB.

Distribuie acest articol!