Prototipurile urmatoarelor modele electrice BMW sunt testate la Cercul Arctic
31.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

BMW i pregateste lansarea urmatoarei generatii de modele cu propulsie exclusiv electrica. Trei dintre modelele electrice ale marcii trec in prezent prin faza principala a procesului de dezvoltare pentru serie la centrul de teste de iarna pe care BMW Group il are la Arjeplog (Suedia).

Impreuna cu BMW iX3, care va fi disponibil spre vanzare de anul viitor, BMW i4 si BMW iNEXT, care vor ajunge pe piata in 2021, efectueaza un program intensiv de testare. In cadrul testelor complete, componentele trenului de rulare si ale suspensiei sunt verificate in conditii extreme de vreme si drum.

Zona de testare, situata in Suedia la limita Cercului Arctic, ofera conditiile ideale pentru acest scop. Pe suprafetele lacurilor inghetate, pe zapada si in frig arctic, motoarele electrice, bateriile de inalta tensiune si electronica de putere, precum si sistemele de control al suspensiei isi demonstreaza nivelul ridicat de performanta si fiabilitate.

Urmatorul capitol al strategiei de electrificare a BMW Group va fi deschis de un model Sports Activity Vehicle. Incepand de anul viitor, BMW iX3 va dispune in premiera de a cincea generatie a tehnologiei BMW eDrive. Cu o autonomie de peste 400 km si posibilitatea de utilizare a statiilor de incarcare ultra-fast DC (curent continuu) cu putere de 150 kW pentru alimentarea bateriei, primul SAV electric este potrivit pentru utilizare zi de zi si calatorii pe distante lungi. BMW iX3 va fi primul model produs pentru intreaga piata globala de catre joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive la locatia de productie de la Shenyang (China).

Coupé-ul cu patru usi BMW i4, pozitionat in segmentul premium al clasei medii, combina un design dinamic cu performante ce inspira si un nivel ridicat de confort. A cincea generatiei a tehnologiei BMW eDrive ce va fi disponibila la BMW i4 permite o autonomie de peste 600 km. BMW i4 sprinteaza de la 0 la 100 km/h in mai pu?in de 4 secunde si atinge o viteza maxima de peste 200 km/h. BMW i4 va fi produs la uzina BMW din München, incepand cu 2021.

Cu proportiile si dimensiunile unui Sports Activity Vehicle de lux, a cincea generatie a trenului de rulare electric si sisteme pentru condus foarte automatizat, BMW iNEXT se bazeaza pe viitorul sistem de constructie modulara al BMW Group. Combina cele mai noi inovatii din domeniile designului, condusului autonom, conectivitatii, electrificarii si serviciilor. BMW eDrive asigura o autonomie ce depaseste 600 km. Automobilul este echipat cu cele mai noi dotari de conectivitate si este conceput pentru condus autonom Nivel 3. Va fi produs la uzina BMW din Dingolfing, cu incepere din 2021.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania. De retinut ca toate datele de mai sus, cu privire la performante, consum si autonomie sunt provizorii.

Distribuie acest articol!