Volkswagen si Northvolt vor colabora la productia de acumulatori pentru autovehicule electrice

23 martie 2019O veste buna, de care ne miram de un timp, cum de nu se materializeaza, este inceperea colaborarii dintre grupul Volkswagen si Northvolt, o firma suedeza fondata de fosti colaboratori Tesla, cu scopul de a produce acumulatori pentru tractiunea rutiera in nordul Suediei.

Chiar daca vine foarte tarziu, ceea ce a permis extinderea producatorilor asiatici in Europa, Alianta Europeana pentru Acumulatori EBU (European Battery Union) va incorpora parteneri din cercetare si industrie din sapte tari, incepand din 2020. Scopul este de a contribui la gasirea de solutii noi pentru acumulatorii de tractiune, incepand cu materia prima, tehnologia celulelor pentru acumulatori si reciclarea lor.

“Toti partenerii vor creste investitiile pentru a finanta activitatile de cercetare”, declara Volkswagen intr-un comunicat de presa, adaugand “aceste investitii ar putea primi finantare aditionala de la Ministerul Economiei si Energiei din Germania”.

Ministerul dispune de un buget de 1 miliard euro pentru a sprijini cercetarile pentru productia acumulatorilor de tractiune si lansarea in productie a urmatoarei generatii de celule “solid state”.

Dupa declaratiile ministerului german, mai mult de 30 de firme au depus documentia pentru a colabora la programul de cercetare.

db