Volkswagen si Northvolt vor colabora la productia de acumulatori pentru autovehicule electrice
23.03.2019
        
Distribuie acest articol!   

O veste buna, de care ne miram de un timp, cum de nu se materializeaza, este inceperea colaborarii dintre grupul Volkswagen si Northvolt, o firma suedeza fondata de fosti colaboratori Tesla, cu scopul de a produce acumulatori pentru tractiunea rutiera in nordul Suediei.

Chiar daca vine foarte tarziu, ceea ce a permis extinderea producatorilor asiatici in Europa, Alianta Europeana pentru Acumulatori EBU (European Battery Union) va incorpora parteneri din cercetare si industrie din sapte tari, incepand din 2020. Scopul este de a contribui la gasirea de solutii noi pentru acumulatorii de tractiune, incepand cu materia prima, tehnologia celulelor pentru acumulatori si reciclarea lor.

„Toti partenerii vor creste investitiile pentru a finanta activitatile de cercetare”, declara Volkswagen intr-un comunicat de presa, adaugand „aceste investitii ar putea primi finantare aditionala de la Ministerul Economiei si Energiei din Germania”.

Ministerul dispune de un buget de 1 miliard euro pentru a sprijini cercetarile pentru productia acumulatorilor de tractiune si lansarea in productie a urmatoarei generatii de celule „solid state”.

Dupa declaratiile ministerului german, mai mult de 30 de firme au depus documentia pentru a colabora la programul de cercetare.

db

Distribuie acest articol!