Capitala Poloniei va beneficia de o flota de car-sharing formata de 500 de automobile electrice
11.04.2019
        
Distribuie acest articol!   

Serviciul de car-sharing Innogy go! se lanseaza cu o flotă de 500 de automobile BMW i3 in capitala Poloniei. Innogy dezvolta infrastructura de incarcare din oras, cu 30 de statii de incaracre rapida, cu putere de 50 kW.

Varşovia va găzdui cea mai mare flotă de BMW i3 de car-sharing din lume, atunci când furnizorul de energie Innogy lansează Innogy go!, primul serviciu de car-sharing din capitala Poloniei. Flota va cuprinde 500 de automobile electrice BMW i3, 30 dintre acestea fiind modelul BMW i3s. Ambele modele sunt echipate cu pachetul de baterii de 94 Ah, care oferă o autonomie de până la 200 de kilometri. De asemenea, Innogy oferă şi infrastructura de încărcare necesară din oraş şi din jurul acestuia.

Automobilul va putea fi închiriat rapid şi uşor de către clienţi prin aplicaţia Innogy go!. Preţul per minut va fi de 0,28 euro pentru BMW i3, respectiv de 0,35 euro pentru BMW i3s. O zi întreagă de închiriere costă 55 de euro.

Dar nu numai preţul îi va atrage pe locuitorii Varoşoviei: datorită unei noi legi, conducătorii de automobile electrice în Polonia beneficiază de anumite avantaje, precum utilizarea gratuită a benzilor de autobuz şi parcare gratuită în mai multe locatii.

De asemenea, Innogy go! oferă şi o reţea de 30 de staţii de încărcare rapidă de 50 kW. Acestea vor incarca bateria până la 80% în 40 de minute. În plus, clienţii pot încărca automobilele la staţiile publice operate de Innogy în Varşovia şi împrejurul acesteia.

Noul serviciu de car-sharing ajută Varşovia să scadă numărul de automobile private de pe şosele şi să reducă emisiile din trafic. Evoluţia mobilităţii electrice prin serviciile de mobilitate este un reper important al strategiei BMW Group. Cu 164 de înmatriculări în 2018, vânzările din Polonia ale BMW i3 au crescut cu 40% pe parcursul anului trecut.

Şi în România BMW i3 a fost un pionier. Cel mai vândut automobil electric din România în ultimii trei ani a marcat mai multe premiere importante: a fost primul automobil electric folosit de un serviciu de shuttle: CityLimo, dar şi primul automobil electric folosit într-un serviciu de car sharing – Pony. Alături de Pony, 40 de automboile BMW i3 sunt folosite în programul de car sharing BCR eGO din Bucureşti.

Sursa: comunicat de presa BMW

Distribuie acest articol!