Se naste bateria europeana pentru automobilele electrice?
26.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ministrul german al energiei si al afacerilor economice, Peter Altmaier, a confirmat ca guvernul german va subventiona trei proiecte europene pentru baterii. Numele firmelor producatoare nu sunt inca cunoscute.

La inceputul acestui an, se vehicula ideea infiintarii unei companii „Airbus al bateriei”, in Europa. Franta si Germania au colaborat la acest proiect pentru a subventiona cu fonduri publice construirea unor uzine care sa produca celule pentru baterii. Europa este foarte deficitara in aceasta privinta, pentru ca nu face altceva decat sa asambleze baterii produse in Asia. Pentru a reduce dependenta de China sau Coreea de Sud, este necesar ca Europa sa produca aceste baterii pe teritoriul sau.

Trei consortii vor fi alese de Germania, care va finanta cu un miliard si jumatate de euro trei proiecte care vor produce viitoarea baterie europeana.

Numele companiilor care vor primi aceste investitii publice nu sunt cunoscute, insa anumite grupuri ca PSA sau Volkswagen, se afla, cu siguranta, pe lista finantatorului. Volkswagen a anuntat, de altfel, ca va investi in compania Northvolt, care face parte din consortiul european si din cele 60 de intreprinderi care candideaza pentru obtinerea acestor subventii publice.

Distribuie acest articol!