Top 10 automobile electrice in Europa, ianuarie - mai 2019
26.06.2019
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut 10 zile de cand am prezentat top 5 din cele mai mari cinci piete europene si informatiile despre vanzarile de automobile 100% electrice au fost finalizate de analistii de la EV Sales pentru intreaga Europa.

Cu o singura schimbare de pozitie – Nissan Leaf urca de pe locul cinci pe trei -, ordinea preferintelor EV in Europa este aceeasi cu cea din cele mai mari cinci piete.

Clasament intocmit pe baza informatiilor EV sales

Dincolo de dominatia clara Tesla Model 3, este interesant de observat ca patru din cele cinci SUV-uri electrice vandute in Europa ocupa locurile 6-9 in clasament, doar Model X lipseste in top 10. In cazul Kona si Niro, pozitiile in clasament ar putea fi mai bune, daca livrarile ar tine pasul cu cererea.

Pe locul 10 regasim „prietenul” nostru Hyundai Ioniq, aflat la doar cateva luni inainte de lansarea unui upgrade consistent, cu acumulator si autonomie mai mare.

Tot in ultimele luni inainte de editii noi, cu interioare modernizate si autonomie mai mare, se afla si eternii conducatori in clasamentele europene (inainte de aparitia Tesla Model 3, in februarie 2019), cele doua modele ale Aliantei Renault – Nissan, Zoe si Leaf.

Ceva mai neclara este soarta modelelor de pe locul 4 si 5, BMW i3 si e-Golf, care ar putea fi inlocuite cu totul de generatii noi de automobile electrice ale producatorilor germani.

Pentru cei interesati de un autombil electric second hand, oportunitatea va aparea in momentul lansarii noilor variante pe piata, prin urmare urmatorii doi ani vor aduce schimbari majore in peisajul electromobilistic.

db

Distribuie acest articol!