Tragedie la Spa-Francorchamps: francezul Anthoine Hubert si-a pierdut viata
31.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Etapa de Formula 2 din Belgia a fost marcata de un incident tragic, petrecut sambata, pe circuitul de la Spa-Francorchamps. In urma acestuia, pilotul francez Anthoine Hubert (22 de ani), de la echipa BWT Arden, si-a pierdut viata.

Francezul a fost implicat intr-o coliziune cu Giuliano Alesi, care a pierdut controlul monopostului sau in virajul Eau Rouge. Hubert a fost mai apoi lovit la mare viteza de Juan Manuel Correa, in virajul Raidillon.

Federatia Internationala de Automobilism a anuntat ca Hubert si-a pierdut viata din cauza ranilor grave, la ora locala 18:35, la o ora dupa producerea accidentului. Correa a fost transportat cu rani grave la un spital din Liège, insa se afla intr-o stare stabila, iar Alesi a parasit centrul medicat al circuitului fara probleme.

Anthoine Hubert castigase doua curse de Formula 2 in acest sezon, la Monaco si Paul Ricard, ocupand locul 8 in ierarhia pilotilor. Tanarul, fiu al pilotului francez de raliuri Francois Hubert, era deja in atentia echipei de Formula 1 Renault.

A castigat campionatul francez de F4 chiar din primul sezon, in 2013, iar dupa doua sezoane in Formula Renault, a concurat un an in European Formula 3 si alte doua sezoane in GP3. A castigat titlul pilotilor in 2018, inainte ca seria sa fuzioneze cu European Formula 3, pentru a deveni FIA Formula 3 in 2019.

Distribuie acest articol!