Vanzarile de automobile electrice, in crestere cu 90% in Europa
26.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Piata europeana de electromobile a inregistrat doua evolutii marcante in primele sapte luni ale anului 2019. In primul rand, inmatricularile de automobile 100% electrice a crescut cu 90%. In acleasi timp, inmatricularile de PHEV (plug in hibrizi) au scazut cu 19%.

Cu toate acestea, penetratia pe piata europeana a automobilelor electrice este de doar 2,8% din totalul vanzarilor de vehicule noi, cu putin mai mare decat anul trecut in aceeasi perioada (2,5%), ceea ce o plaseaza in urma Chinei, cea mai mare piata pentru automobile electrice din lume, dar cu un pas inaintea SUA.

Topul modelelor cel mai bine vandute este dominat copios de Tesla Model 3, un model vizibil in numar tot mai mare pe soselele europene, si are doar doua schimbari de pozitie fata de situatia dupa prima jumatate a anului.

Nissan Leaf a depasit BMW i3, iar Audi e-tron, sustinut de inmatriculari consistente ca automobile de servici pentru „sefimea” Grupului Volkswagen, dupa sapte luni locul sapte, inaintea rivalului SUV premium, Jaguar i-Pace.

Sursa informatiilor: EV sales

Distribuie acest articol!