Renault pregateste un model electric la 10.000 de euro
19.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Directorul general al Grupului Renault, Thierry Bolloré, a confirmat presei, la Salonul de la Frankfurt, ca producatorul francez ia in calcul lansarea unui model electric la un pret cat mai competititv pe piata din Europa, mai ales dupa ce K-ZE (foto) s-a dovedit a fi un un succes in China. Se vorbeste de un model oferit la pretul de 10.000 de euro.

Grupul Renault ar putea sa dea o noua lovitura cu Dacia, de aceasta data cu o varianta electrica. Chiar daca viitorul Dacia este incert din cauza pretului, care va creste inevitabil pe masura ce normele se vor inaspri pentru motoarele termice, Thierry Bolloré, CEO al Grupului Renault, a confirmat ca marca ar putea avea multe beneficii prin vanzarea si inchirierea unui model electric la un pret scazut, in Europa. Renault are o dinamica buna cu modelul Zoe, care realizeaza beneficii si este destul de rentabila, in ciuda volumului scazut de vanzari.

„Realizam deja profituri cu modelele noastre electrice actuale, cu vanzari relativ modeste. Proiectand ceea ce este pe cale sa se intample pe piata automobilului, avem o adevarata viziune in care noi vom putea sa realizam profit cu modele electrice la un pret scazut. Toata lumea lucreaza la modele de lux, dar elementul cheie este ca avem nevoie sa producem masini electrice la un pret accesibil”, a confirmat numarul unu de la Renault.

Daca Renault va dori sa introduca un asemenea automobil in Europa, asta nu se va intampla mai devreme de cinci ani. Intre timp, marca trebuie sa-si faca un plan de afaceri viabil pentru Europa.

Distribuie acest articol!