Inmatricularile de automobile electrice, in crestere cu 109% in Europa
29.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Statisticile de inmatriculare in Europa par sa contrazica sistematic electroscepticii si mai ales pe acei executivi din industria auto, care continua sa se ascunda dupa deget afirmand ca europenii nu doresc sa achizitioneze automobile 100% electrice.

Intr-o piata auto in general stagnanta, cresterile cu 109% pentru automobile electrice, fata de inmatricularile din septembrie 2018, sunt cu adevarat remarcabile.

Considerand atat saracia relativa de modele electrice, fata de cele clasice, din care pot sa aleaga clientii, cat si intarzierile majore la livrare, privim cu multa incredere la 2020, anul de cumpana pentru adoptarea in masa a electromobilitatii.

Deocamdata inmatricularile europene sunt dominate de Tesla, care cu cele trei modele importate din California, domina in primele noua luni vanzarile din Europa, acaparand un segment de aproape 30%, desi livrarile pentru Model 3 au inceput la jumatatea lunii februarie.

Pentru finalul de an este previzibila o dominatie Tesla si mai categorica, de indata ce piata din China va fi alimentata cu automobile fabricate in noua fabrica de la Shanghai si cota chineza va fi transferata spre Europa si alte piete globale.

Ramane de vazut replica data de constructorii europeni in 2020, dar si daca Tesla va reusi sa repete performanta de a lansa productia intr-o uzina complet noua, in spatiul european, la fel de repede (OPT LUNI!) ca in cea din Shanghai.

Sursa informatiilor: EVsales

db

Distribuie acest articol!