Citroën paraseste Campionatul Mondial de Raliuri
24.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Citroën si-a anuntat oficial retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), odata cu plecarea pilotului Sébastien Ogier. Francezul se alatura echipei Toyota.

Sezonul 2020 din WRC se va disputa, asadar, fara Citroën. Asa cum sustineau si zvonurile din ultima vreme, constructorul francez si-a anuntat retragerea cu efect imediat din acest campionat. Decizia este motivata de plecarea lui Sébastien Ogier la Toyota.

„Decizia noastra de a opri programul WRC, inca de la sfarsitul lui 2019, este motivata de alegerea lui Sébastien Ogier de a parasi Citroën Racing”, a declarat Linda Jackson, directoarea marcii Citroën. „Este o situatie pe care nu ne-am dorit-o, dar nu ne putem imagina un sezon 2020 fara Sébastien”.

„Tin sa multumesc echipei Citroën Racing, pentru pasiune si angajament. O parte a ADN-ului Citroën este strans legata de raliuri si suntem foarte mandri sa reprezentam una din marcile cele mai titrate din istoria WRC, cu nu mai putin de 102 victorii si 8 titluri de constructor”.

Ogier se va alatura team-ului Toyota, unde il va inlocui pe Ott Tänak, campion mondial in 2019, care a semnat pentru Hyundai.

Citroën a intrat in WRC in 1998 si a participat pana in prezent, chiar daca a mai avut si momente de recul. Marca a castigat titlurile supreme gratie, in principal, lui Sébastien Loeb, de noua ori campion mondial, intre 2004 si 2012. Citroën a castigat opt titluri la constructori, intre 2003 si 2012.

Citroën a lasat locul structurii private Kronos in 2006, nu inainte de a-si lua un angajament oficial pentru sezonul urmator. In 2016, angajamentul era partial, dar Citroën a revenit cu un program complet in 2017. Constructorul l-a convins pe Sébastien Ogier sa revina in echipa sa, anul acesta. Scopul sau era sa castige un al saptelea titlu consecutiv, dar la final francezul a ocupat doar locul al treilea. Citroën s-a clasat tot pe locul treilea, la constructori.

PSA Motorsport, responsabila de programele marcilor din Grupul PSA in sportul auto, a decis sa-si revizuiasca strategia. Anuntul plecarii lui Citroën intervine la scurt timp dupa ce Peugeot si-a anuntat intoarcerea in cursele de anduranta, in noua categorie hypercar.

Distribuie acest articol!