La Paris, vaporase echipate cu baterii recuperate de la Renault vor naviga pe Sena
22.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Turistii aflati in trecere prin Paris se vor putea imbarca, incepand cu anul viitor, la bordul unor vapoare foarte speciale, care vor circula pe Sena. Compania Seine Alliance va propune plimbari pe apa la bordul mai multor yachturi, puse in miscare de motoare electrice, alimentate cu baterii vechi, preluate de la Renault.

Vechile baterii de la automobilele electrice sunt numai bune de aruncat la pubelele de reciclare? Seine Alliance vrea sa dovedeasca exact contrariul, prin recuperarea bateriilor de la Renault, pentru a le instala pe vapoarele care alcatuiesc flota sa. Primele ambarcatiuni astfel echipate vor naviga pe Sena avand turisti la bord, incepand de anul viitor.

Aceasta afacere este rezultatul unui parteneriat intre Seine Alliance, Renault si Green-Vision. Seine Alliance spera sa transforme integral flota prin trecerea la propulsia electrica, pana in 2024. Renault afirma ca incarcarea bateriilor va dura intre doua si trei ore, iar acestea vor putea naviga pe Sena in jur de doua ore.

Un detaliu interesant: pe langa suprimarea emisiilor provocate de propulsia termica si reducerea costurilor de functionare, adoptarea acestor solutii va reduce greutatea vapoarelor. Intregul ansamblu, alcatuit din baterii reconditionate si motoare, ar cantari, conform Seine Alliance, doar 278 kg. O cifra inferioara greutatii carburantului din marile rezervoare ale vapoarelor cu motoare conventionale.

Distribuie acest articol!