Volkswagen lucrează la roboți autonomi pentru încărcarea automobilelor electrice
05.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a prezentat un concept de roboți mobili, capabili să încarce vehiculele electrice într-un mod complet autonom. În viitor, proprietarii de automobile electrice nu vor mai fi nevoiți să meargă neapărat într-o stație de încărcare pentru a „face plinul” vehiculului, ci… stația de încărcare va putea veni direct la ei!

Volkswagen a dezvăluit un nou concept de încărcare, sub forma unor mici roboți echipați cu camere, scannere laser și senzori cu ultrasunete. După ce au fost activați cu ajutorul unei aplicații sau a unei comunicații V2X (comunicații intre vehicule și infrastructuri), aceste aparate, care se vor găsi, de pildă, în parcările subterane, vor fi capabile să se deplaseze până la automobilele electrice staționate și să le încarce complet într-un mod autonom, grație unui dispozitiv de stocare a energiei.

„De la deschiderea capacului prizei până la branșare și debranșare, integralitatea procedurii de încărcare se derulează fără intervenție umană”, asigură Volkswagen.

„Cu acest sistem este posibil să electrificăm practic toate parcările fără a utiliza infrastructuri singulare și complexe”, afirmă Mark Moller, director de dezvoltare la Volkswagen Group Components. „Acest prototip ar putea deveni o realitate foarte rapid, dacă toate condițiile generale vor fi reunite”, a mai adăugat acesta.

Deocamdată nu a fost anunțată o dată privind lansarea roboților autonomi.

Distribuie acest articol!