Programul Rabla Plus 2020: și anul acesta, România oferă cel mai mare tichet din Europa pentru achiziționarea unui automobil electric
29.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

În plină pandemie de coronavirus, zilele trecute, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat lansarea Programului Rabla Plus. Persoanele care doresc să achiziționeze un autovehicul electric sau electric hibrid plug-in pot să se adreseze dealerilor validați. Scopul programului este de stimulare a transportului cu emisii zero sau aproape de zero.

Bugetul pentru anul acesta crește de la 95 milioane lei la 140 milioane lei, obiectivul fiind cât mai multe autovehicule electrice în traficul urban din țară. Și anul acesta este oferit cel mai mare ecotichet din Europa pentru achiziționarea unui autovehicul full electric, în valoare de 45.000 lei (aproximativ 10.000 euro) și 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in (aproximativ 4.500 euro) pentru autovehiculele hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare.

Accesarea Programului Rabla Plus nu este condiţionată de casarea şi radierea unui autovehicul uzat, însă prima de casare de 6.500 lei oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu unul dintre ecotichetele prevăzute de Programul Rabla Plus.

Rabla Plus vine cu o noutate anul acesta pentru cei care vor să-și cumpere o motocicletă cu propulsie electrică. Valoarea ecotichetului este de 3.500 de lei, la care se adaugă prima de casare de 3.500 lei, în cazul în care optează pentru casarea unui autovehicul, valoarea cumulată fiind de 7.000 lei, dar care nu poate depăși 50% din prețul de comercializare.

O altă noutate este că persoanele care vor achiziționa un autovehicul electric prin program, nu vor avea dreptul să înstrăineze bunul pentru cel puțin un an, întrucât se dorește ca autovehiculele electrice să rămână în circulație pe străzile din țara noastră.

Sursa: comunicat de presă AFM

Distribuie acest articol!