Porsche România intră pe piața stațiilor de încărcare pentru automobile electrice
19.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, intră pe piața stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, prin marca Moon, deținută de Allmobil GmbH, parte a Porsche Holding Salzburg. Stațiile permit alimentarea oricărui model de mașină electrică sau hibrid plug-in disponibil pe piață.

„Ofensiva electrică transformă piața și obiceiurile utilizatorilor auto. Cel mai bun exemplu vizează alimentarea mașinii. Estimăm că în circa 70% dintre cazuri șoferii de mașini electrice și hibrid plug-in vor alimenta cu ajutorul unor instalații de uz casnic sau stații de mare putere instalate în parcuri de birouri sau clădiri comerciale. Moon oferă o paletă largă de produse care răspund acestei nevoi”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

Comenzile pentru produsele Moon pot fi plasate online. De asemenea, produsele sunt disponibile ca accesorii la oricare dintre distribuitorii Porsche România. Pentru stațiile de mare putere, o echipă dedicată va oferi consultanța și asistența necesară în alegerea modelului potrivit și instalarea acestuia, eventual conectarea la un sistem de producere a energiei din surse regenerabile.

Moon aduce pe piață o întreagă gamă de stații de încărcare, de la încărcător mobil până la stații de încărcare de mare putere, cu capacitate de stocare. Puterile variază de la 11 kW până la 300 kW. Fiecare stație are particularitățile sale. De exemplu, pentru stațiile Moon2Go există o aplicație mobilă care permite vizualizarea istoricului de încărcări. Stațiile mari oferă posibilitatea de suplimentare a puterii de la 75 kW la 300 kW prin adăugarea de powerstack-uri de 75 kW.

Prețurile stațiilor de uz casnic variază de la 800 la 1.400 de euro, în funcție de putere și dotări. În cazul în care stațiile de uz casnic Moon Basic, Moon Connect și Moon2Go vor fi comandate ca accesorii împreună cu mașina, acestea pot fi incluse în pachetele de finanțare oferite de Porsche Finance Group. Pentru stațiile de mare putere Porsche România dezvoltă pachete speciale de finanțare.

Sursa: comunicat de presă Porsche România

Distribuie acest articol!