Volkswagen Passat, înlocuit cu un model 100% electric?
11.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen Passat ar putea fi înlocuit cu un model electric, ceea ce înseamnă că generația actuală ar fi ultima cu motorizare termică. Speculațiile pe această temă se bazează pe afirmațiile făcute de unul dintre responsabilii Volkswagen din SUA.

Un model de succes, Volkswagen Passat există din 1973 și numără opt generații, iar actuala a trecut deja de liftingul de la jumătatea carierei. Lucrurile par însă destul de complicate pentru acest model, care prin anii 80 și 90 se vindea ca pâinea caldă. Motivul: de câțiva ani, segmentul limuzinelor clasice a fost pur și simplu abandonat de clienții săi tradiționali din Europa.

Clientela se îndreaptă tot mai mult spre SUV-uri, atât în Europa, cât și în SUA. Unul dintre oficialii Volkswagen de peste ocean a făcut recent câteva precizări interesante referitoare la viitorul acestui model. Astfel, el a afirmat că este foarte probabil ca generația actuală Passat să fie ultima care dispune de motor termic.

Trebuie precizat că oficialul Volkswagen face referire la versiunea americană a modelului Passat, diferită de cea vândută pe piața europeană. Însă având în vedere calendarul pentru Passat în Europa, actuala generație va ajunge la finalul carierei cel mai târziu la sfârșitul anului viitor. În aceste condiții, este cazul să ne întrebăm dacă nu cumva remarca este valabilă și pentru versiunea europeană. În cazul unui răspuns afirmativ, înseamnă că Volkswagen va lansa o familială electrică de dimensiuni medii, cel târziu până în 2022. Sau poate că Passat va fi înlocuit pur și simplu de o berlină sau de un crossover electric din gama ID.

Distribuie acest articol!