“Mai avem o cale lungă de parcurs!” – Herbert Diess, CEO Volkswagen Group, despre Tesla
27.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

În ianuarie 2020, la începutul celui de al treilea an de când a preluat poziția de președinte al Consiliului de Administrație și CEO al Grupului Volkswagen, Hebert Diess atrăgea atenția managementului: ”Ne pisește viteza și curajul unei transformări radicale”.

În cadrul analizei de săptămâna trecută, a rezultatelor din primul trimestru, Herbert Diess revine la subiectul vitezei de reacție și a expertizei în software, ca piedici majore pe calea mobilității electrice.

Câteva din declarațiile sale publice sunt neobișnuite în lumea auto, aprecierile la adresa unui concurent fiind mai degrabă subiectul unor discuții de culise.

Alte câteva declarații sunt însă edificatoare:

Cel mai mult ma ingrijorează competențele noastre legate de sistemele de asistență (pentru conducerea autonoma – n.n.).

Tesla are 500.000 de mațini organizate intr-o rețea neurală, care acumulează încontinuu informații și oferă clienților la fiecare 14 zile o experientță îmbunătățită, de multe ori cu funcții noi.

Niciun alt producător de automobile nu este capabil astăzi de o asemenea performanță.

Cu toate mărcile noastre extrem de valoroase Porsche, Audi, VW, Bentley și ceilalți, Tesla este la ora actuală de două ori mai valoroasă decât Volkswagen, pentru investitori.

După trecerea prin “iadul producției” (in timpul lansarii Model 3 – n.n.), Tesla are în prezent capacitatea să măreasca volumul.

Încă este o cale îndepărtată pentru noi.

Herbet DIess, CEO VW, raporul de analiza al rezultatelor din trimestrul I

Citiți articolul întreg pe blogul specializat electromobilitate.com.

Distribuie acest articol!