O bijuterie electrică de top: Hispano Suiza Carmen Boulogne
06.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

La un an după lansarea modelului Carmen, Hispano Suiza prezintă o variantă a acestuia, supranumită Boulogne și care trebuia să fie expusă luna trecută, la Salonul de la Geneva 2020. Limitată la doar cinci exemplare, Hispano Suiza Carmen Boulogne este o versiune de top a noului GT electric prin care se încearcă resuscitarea celebrei mărci.

Dacă numele Carmen vine de la Carmen Mateu, nepoata fondatorului mărcii, Damia Mateu Bisa, această variantă a primit numele de la Cupa Georges Boillot, care se organiza la Boulogne-Sur-Mer, în anii 1920. Este vorba de o cursă anuală de anduranță, câștigată de constructorul spaniol în trei ediții consecutive.

Carmen Boulogne este propulsată de două motoare electrice, cuplate la roțile din spate. Puterea a crescut de la 1.019 CP la 1.114 CP, ceea ce permite câștigarea a 0,4 secunde la accelerația de la 0 la 100 km/h, care se realizează în doar 2,6 secunde. Limitată la 250 km/h la Carmen ”standard”, viteza maximă este de 290 km/h în cazul versiunii Boulogne. Coupe-ul a pierdut 60 kg, iar cântarul afișează 1.630 kg grație folosirii pe scară largă a fibrei de carbon la șasiu, dar și datorită diminuării în greutate a suspensiei, care a permis câștigarea a 25 kg.

La exterior, Boulogne se recunoaște ușor prin fibra de carbon nevopsită a caroseriei, pusă în valoare de o culoare strălucitoare și în contrast cu elementele de cupru de pe calandru, aripile din față, din jurul geamurilor, din partea inferioară a habitaclului, pe retrovizoare și la logo. Jantele de 20 inchi sunt negre și au și ele inserții de cupru. Roțile din spate nu mai sunt acoperite de caroserie, ca în cazul versiunii de bază. Ceea nu împiedică obținerea unui coeficient aerodinamic de doar 0,325.

Negrul este culoarea dominantă din habitaclu, iar contrastul este dat de inserțiile portocalii și numeroasele elemente decorative din cupru. Pentru a accentua ambianța sportivă s-a optat pentru alacantara și piele întoarsă.

Cele cinci exemplare Boulogne vor ridica totalul unităților Carmen produse la 19. Prețul este de 1,65 milioane de euro fără taxe, cu 150.000 euro mai mult decât la Carmen ”standard”. Inițial anunțate pentru vara lui 2020, primele livrări se vor face abia în 2022.

Distribuie acest articol!