Startup-uri promițătoare pentru mobilitatea electrică
29.04.2020
        
Distribuie acest articol!   

În al șaptesprezecelea an de la înființare și la doar o decadă de la prezentarea Model S la NAIAS – North American Auto Show în Detroit, Tesla domină cu autoritate vânzările pe plan global și pe cele mai mari piețe pentru automobile electrice, China, Europa și SUA.

Dacă ieri ne întrebam “Câte firme vor supraviețui concurenței din lumea mobilității electrice?” , astăzi vom trece în revistă startup-urile cele mai promițătoare din domeniu.

Rivian, Lucid Motors, NIO, Aiways, Xpeng, Byton, Weltmeister nu sunt încă nume familiare în lumea auto, dar fiecare promite într-un mod original să capteze un segment din piață.

Este interesant cum, la fiecare lansare a unui nou automobil electric, presa anti-Tesla pomenește de strigoiul unui “Tesla killer” în titlu. Urmărind însă obiectiv evoluția vânzărilor Tesla, este simplu de înțeles că sunt în creștere rapidă.

Locul unde trebuie căutate adevăratele victime ale fiecărui automobil electric asamblat de un start-up, sau chiar de firmele tradiționale, este în tabăra celor echipate cu motoare cu ardere internă. Ca urmare, orice nou vehicul electric are potențialul să elimine un automobil clasic de pe șosele, devenind un “ICE-killer” (Internal Combustion Engine).

Citiți articolul întreg pe blogul specializat electromobilitate.com

Distribuie acest articol!