Cum au evoluat înmatriculările de automobile electrice la nivel global, în trimestrul I din 2020
01.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Restricțiile și oprirea activitatilor pe cea mai mare piață auto globală, din luna februarie, au fost urmate, de la jumătatea lunii martie, de aceleași măsuri de precauție anticontaminare în Europa și SUA.

În avanlanșa de rapoarte financiare negative, a pierderilor de miliarde din industria auto în trimestrul I, înmatriculările de vehicule electrice vin ca o surpriză placută, cele 460.000 de automobile electrice si hibrizi plug-in înmatriculate în lume în primul trimestru reprezentând o scădere de doar 6% față de anul trecut.

Adăugând că Tesla Model 3 a fost pe locul doi în Europa în luna martie indiferent de motorizare, după VW Golf, și că firma califoniană a raportat primul profit din trimestru I, prognozăm că dominația va deveni tot mai copleșitoare până la finalul anului 2020.

În curând clasamentele de înmatriculări nu se vor mai face diferențiat pentru automobile cu motoare pe benzină, diesel sau electrice, decât din curiozitate.

Citiți raportul inmatriculărilor de automobile electrice din primul trimestru în întregime pe blogul specializat www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!