Planurile Toyota de electrificare în Europa
04.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Un comunicat de presă Toyota ne reamintește că, în luna ianuarie, călătoria începută în proiectare, cu mai bine de un sfert de secol în urmă, și o lansare în producție în 1997, pentru Prius, a ajuns la “borna” care marchează 15 milioane de hibrizi livrați clienților din toată lumea.

În prezent Toyota și Lexus oferă 19 modele hibrid în Europa și a depășit 2,8 milioane de automobile cu tehnologie hibrid vândute, ceea ce reprezintă 65% din volumul livrărilor pe piața europeană. Pe plan global, oferta este de 44 de modele hibrid, care cumulează 52% din volumul total.

Toyota estimează că lansarea primei generații Priu, în 1997, ce a coincis cu semnarea Protocolului de la Kyoto (decembrie 1997), a marcat începutul reducerii emisiilor de CO2, comparativ cu motoare echivalente pe benzină. După 25 de ani și 15 milioane de automobile utilizate pe glob, totalul reducerilor se ridică la 120 milioane de tone de CO2 si poziționează Toyota pe în postura cu cel mai mic risc de amenzi aplicate de Comunitatea Europeană pentru neîndeplinirea emisiilor de CO2.

Citiți despre strategia Toyota de electrificare în Europa pe blogul dedicat electromobilității.

Distribuie acest articol!