Ponderea automobilelor electrice crește constant, chiar și pe piața germană
13.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Este un subiect interesant, pe care l-am dezbătut în repetate rânduri și opiniile sunt împărțite între cei ce cred că asistăm la o schimbare de preferințe ale clienților europeni și cei ce consideră că rezultatele primelor patru luni din an sunt doar un accident cauzat de pandemie.

Amatorii de statistici își aduc probabil aminte de două articole recente, primul în care discutam scăderea înmatricularilor în Germania cu 61%, în timp ce în al doilea afirmam că în Olanda, unde activitatea a fost mai puțin restricționată de pandemie, vânzarea mașinilor electrice a suferit pierderi mai mici (-14%) decât piața auto în general (- 53%).

Revenim la cea mai mare piață auto europeană, cu mai multe detalii furnizate de KBA – Kraftfahrt-Bundesamt, fiindcă un fenomen extrem de interesant, pe care l-am semnalat încă de la începutul instalării pandemiei, se confirmă în cea de-a patra lună.

În timp ce vânzarea de automobile echipate cu motoare pe benzină și motorină scade puternic, variantele electrice își mențin ritmul de înmatriculări de anul trecut, ceea ce duce la o pondere tot mai mare a segmentului electric în vânzările de automobile noi pe piața germană.

Sursa informatiilor: KBA Kraftfahrt-Bundesamt

Citiți despre tranziția inmatriculărilor spre mașini electrice în Germania în luna aprilie, pe blogul dedicat mobilității electrice: www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!