Toyota mizează pe acumulatorii răciți cu aer
09.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Răcirea pasivă cu aer a acumulatorilor cu care este echipat Nissan Leaf a fost întotdeauna un subiect de dezbateri pro și contra, în mica lume a electromobiliștilor.

Cu o întârziere considerabilă față de concurență, Toyota a lansat în China vânzarea primului model 100% electric, recepționat cu scepticism de cunoscători, tocmai din cauza deciziei de a răci cu aer acumulatorii, chiar dacă Lexus UX 300e este echipat cu un sistem de răcire/încălzire activă a acumulatorilor.

Pentru a liniști spiritele în Europa, inainte de începerea vânzărilor în a doua parte a anului, un comunicat de presă Lexus informează despre condițiile de garanție excepționale de care vor beneficia clienții noului UX 300e:

  • 10 ani sau 1.000.000 de kilometri pentru acumulator
  • 3 ani pentru automobil
  • 5 ani sau 100.000 de kilometri pentru motorul electric

Cu siguranță, UX 300e are multe alte calități, mai greu de curpins în cifrele seci ale specificațiilor tehnice. Calitatea, rafinamentul, impresia generală de lux și liniste supremă ale modelelor Lexus sunt cu siguranță motive de interes pentru fanii mărcii, în căutarea unei variante electrice.

Citiți mai multe amănunte despre primul model 100% electric lansat de Toyota – Lexus în Europa pe blogul dedicat mobilității electrice: www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!