BMW pregătește lansarea producţiei pentru primul său SUV 100% electric, iX3
20.06.2020
        
Distribuie acest articol!   

După cum se știe, BMW va demara producţia primului său SUV full electric, în cadrul joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive (BBA) din China, la sfârşitul acestei veri. Uzina BBA Dadong va produce noul BMW iX3 pentru piaţa mondială, primele exemplare urmând să fie livrate clienţilor până la sfârşitul anului.

BMW a anunțat recent că a încheiat testele necesare omologării, fiind pentru prima dată când a finalizat simultan întregul proces de omologare pentru un model complet electric în China şi Europa. În paralel, pregătirile pentru producţia BMW iX3 au fost accelerate la Shenyang. Recent, al 200-lea exemplar de preproducţie a ieşit de pe linia de asamblare şi a început testele pe drumurile din China, permiţând inginerilor de dezvoltare şi teste să facă ajustările finale.

Este remarcabilă eficienţa şi flexibilitatea în producţie, care permit constructorului german să asambleze atât modelul full electric iX3, cât și pe cel cu motor termic BMW X3, pe aceeaşi linie. BMW X3 este primul model al mărcii disponibil cu motoarele convenţionale – pe benzină şi diesel (inclusiv sistem mild hybrid de 48V), sistem plug-in hybrid sau tren de rulare full electric.

BMW iX3 dispune de tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie, care include o unitate de propulsie cu motor electric, electronică de putere şi transmisie, toate compacte, integrate într-o unitate centrală. Trenul de rulare electric include baterii de înaltă tensiune de ultimă generaţie, cu densitate energetică optimizată.

Cu o autonomie de aproximativ 440 de kilometri în ciclul de testare WLTP (date preliminare), BMW iX3 deschide calea pentru tehnologia BMW eDrive, care va fi folosită şi la modelele BMW i4 şi BMW iNEXT, începând cu 2021.

Sursa: comunicat de presă BMW Group România

Distribuie acest articol!