Audi ar putea dezvolta propria rețea de stații de încărcare
21.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

După modelul Tesla, se pare că Audi ia în calcul posibilitatea dezvoltării propriei rețele de stații de încărcare pentru automobilele electrice. Informația a apărut zilele acestea, în presa germană.

Revista germană Der Spiegel este cea care a lansat această speculație, referitoare la posibila rețea de stații la care accesul ar urma să fie limitat la proprietarii de automobile electrice Audi și care ulterior ar urma să îi includă și pe cei de automobile electrice și hibrizi plugin Porsche. Rețeaua ar urma să facă parte din proiectul Artemis, inițiat recent de Audi și care are drept obiectiv principal lansarea unui vehicul ”revoluționar”, la orizontul anului 2024.

Dacă informația este corectă, la această rețea, concepută pe rețeta celebrelor ”Superchargers” de la Tesla, modelele electrice de la celelalte branduri din grup (Volkswagen, SEAT și Skoda) nu vor avea acces. În schimb, acestea pot fi alimentate în rețeaua europeană Ionity.

Cât despre rațiunea care ar sta la baza lansării unei rețele de stații proprii de încărcare Audi, aceasta este simplă: pentru cineva care plătește 80.000 de euro pentru un automobil, nu va fi dispus să aștepte ca să îi vină rândul la reîncărcare!

Distribuie acest articol!