Creștere cu 124% pentru electrice în Germania, pe o piață în cădere cu 32% față de anul trecut
22.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Alături de Franța, Germania a oferit la începutul lunii iunie subvenții mai generoase pentru automobile electrice si hibrizi plug-in. Iar clienții celei mai mari piețe auto din Europa au reacționat așa cum era de așteptat, generând o noua dilema pentru executivii auto, care afirma că ”În Europa cumpărătorii nu sunt interesați de automobile electrice”.

Statisticile dovedesc o cu totul altă poveste, fiindcă în timp ce piața auto a rămas în iunie cu 32% sub nivelul de anul trecut, cea pentru vehicule electrice și hibrizi plug-in a crescut cu 124%!

Creșterea se datorează în primul rând hibrizilor plug-in (+274%), promovați intens în Germania, cu scopul prelungirii agoniei puternicei industrii de motoare termice.

Scăderea clasicelor și creșterea electricelor are același efect ca peste tot în lume: o creștere a penetrării segmentului care se încarcă de la priză la 7,8% din vânzările de automobile noi, în prima jumătate a anului 2020, de la 3% la finalul anului 2019.

Citiți în continuare pe blogul nostru dedicat mobilității electrice cum se compara vânzările de mașini electrice din Germania cu cele din Franța www.electromobilitate.com

Distribuie acest articol!