Tesla dezvăluie primele detalii despre viitoarea ”Gigafactory” din Europa
23.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Design avangardist, cu panouri fotovoltaice, terasă și piscină pe acoperiș… Nu este vorba de un imobil rezidențial de lux – aceste detalii care se pot observa în prima imagine care prezintă, printr-o simulare grafică, viitoarea Tesla Gigafactory din Germania.

Chiar dacă lucrările nu au început încă la fabrica din suburbiile Berlinului, Tesla a publicat recent această imagine, cu prima sa mare unitate productivă din Europa. De reținut că nu este chiar o premieră Tesla pe bătrânul continent, având în vedere că în Olanda există deja o fabrică în care se asamblează binecunoscutele automobile electrice.

Tesla Gigafactory de la Berlin va avea însă o capacitate mare de producție și va asambla într-o primă fază Model Y, urmând ca mai apoi să producă și alte modele destinate pieței europene, precum Model 3. Astfel, termenele de livrare vor fi considerabil mai mici, iar aprovizionarea cu piese de schimb – un adevărat calvar pentru clienții europeni, la ora actuală – va fi rezolvată.

Revenind la imagine, este vorba de o simulare, așa cum spuneam, care ne dă ocazia să ne formăm o idee referitoare la cum va arăta această uzină la exterior, atunci când va fi gata, în anul 2021, conform planurilor. Și după cum se poate vedea, Tesla Gigafactory Berlin nu va fi o simplă fabrică de automobile, cu un ansamblu spectaculos, în stilul cu care Tesla deja ne-a obișnuit și care, foarte probabil, se va preta foarte bine la găzduirea diferitor evenimente.

Distribuie acest articol!