Thierry Bolloré, de la Renault la Jaguar Land Rover
09.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Thierry Bolloré n-a trebuit să aștepte foarte mult pentru a-și găsi o nouă poziție de top. Fostul președinte de la Renault a preluat de curând conducerea grupului  Jaguar Land Rover, unde va trebui să facă altor provocări majore.

El s-a aflat doar câteva luni la conducerea Grupului Renault, în perioada crizei provocate de demisia lui Carlos Ghosn. Conform ziarului Le Monde,  plecarea sa, în octombrie anul trecut, ar ascunde unele motive destul de surprinzătoare.

Thierry Bolloré ar fi scris o lungă scrisoare, în care a denunțat opacitatea care domnea la Nissan și numeroasele conflicte de interese și preluări de putere, denunțate altfel în interiorul grupului. Scrisoarea nu a fost citită de șefii de atunci de la Nissan. După ceva timp de la trimiterea scrisorii, el a fost nevoit să plece.

La nici un an de la concedierea sa, Thierry Bolloré și-a găsit un post la fel de bun: a fost numit șeful grupului Jaguar Land Rover și va prelua conducerea, din 10 septembrie. Bolloré a lucrat timp de 30 de ani pentru importante grupuri auto, printre care Faurecia și Michelin. La Jaguar Land Rover, el îl înlocuiește pe Ralf Speth, care va păstra postul de vicepreședinte al grupului.

Se anunță astfel o nouă provocare complexă pentru Thierry Bolloré, având în vedere că Jaguar Land Rover a cunoscut numeroase dificultăți în ultimii ani. Cea mai mare problemă este legată de adaptarea la electromobilitate, având în vedere că mare parte din modelele grupului mizează încă pe motorizarea diesel.

Distribuie acest articol!