Fiat oprește dezvoltarea modelelor mici și compacte
20.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

În așteptarea apariției noului gigant Stellantis, Fiat a decis să oprească dezvoltarea viitoarelor modele de dimensiuni mici și compacte. Decizia este firească, având în vedere că producătorul italian va prelua, pentru aceste modele, platforma tehnică a Grupului PSA.

Informația nu a fost făcută publică, însă intern, cât și unor furnizori, s-a comunicat deja că viitoarele noutăți din gama Fiat vor prelua platforma francezilor. Pentru a se trece la fapte, grupurile FCA și PSA așteaptă validarea definitivă, din partea autorităților, a gigantului Stellantis. Avizul în acest sens va veni, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Este vizat în primul rând modelul Fiat Punto, care va avea pe viitorul aceeași platformă ca și Peugeot 208 sau Opel Corsa. FCA a confirmat că va folosi platforma CMP de la PSA și la uzina sa din Polonia, acolo unde se produc modelele Fiat 500 și Lancia Ypsilon.

Va fi interesant de văzut în ce măsură vor folosi italienii platformele PSA și la alte modele FCA. De pildă, vor încerca o revitalizare a mărcii Lancia? Lucrurile vor trebui lămurite rapid anul viitor, din momentul în care fuziunea va primi undă verde și grupul Stellantis va exista cu acte în regulă.

Distribuie acest articol!