Tesla lucrează la un model sub 25.000 de dolari
02.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia conferinței anuale dedicate acționarilor, săptămâna trecută, Tesla a dezvăluit ambițiile sale pentru anii următori, privind scăderea costurilor bateriilor. În acest cadru, Elon Musk a anunțat intenția de a lansa, în următorii trei ani, un automobil electric al cărui preț să nu depășească 25.000 de dolari.

Pentru a ajunge la acest preț, constructorul mizează pe o reducere suficientă a costurilor, astfel încât propulsia electrică să devină chiar mai ieftină decât cea termică. Elon Musk promite, de asemenea, că automobilul va fi autonom.

Anunțul este în concordanță cu declarațiile anterioare făcute de Elon Musk, care anunțase în 2018 apariția unui model compact Tesla, până în 2022. În ianuarie anul acesta, Musk a revenit pe această temă, vorbind despre dezvoltarea unui model în China, care ulterior ar urma să fie lansat în toată lumea. Cu această ocazie a fost prezentată și schița unui automobil care ar urma să se poziționeze în gamă sub Model 3.

Producerea unei compacte electrice în celebra Tesla Gigafactory din China, cu procedee și materiale mai puțin costisitoare, i-ar putea permite să atace în forță segmentul B, cu un automobil care ar concura cu modele precum Nissan Leaf sau Volkswagen ID.3.  Cât despre condusul autonom, așteptarea s-ar putea să fie ceva mai de durată!…

Distribuie acest articol!