Kia lansează ofensiva electrică: șapte modele noi, până în 2027
08.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Kia are un program ambițios de electrificare pentru următorii ani, care prevede lansarea a nu mai puțin de șapte modele electrice inedite, până în 2027. Primul va fi un crossover, care urmează să apară anul viitor.

Pentru a răspunde cererii în creștere și pentru a se poziționa alături de liderii pieței, Kia va lansa tot mai multe noi modele exclusiv electrice. Deși propune deja versiuni electrice ale modelelor Soul și Niro, constructorul sud-coreean va lansa în 2021 primul său model dotat exclusiv cu acest tip de motorizare și dezvoltat pe o platformă inedită, e-GMP (Electric-Global Modular Platform). Cunoscut deocamdată sub numele de cod CV, acest model este o combinație între un turism și un SUV și va inaugura noul cod de design pentru gama Kia.

Vor urma alte șase noi modele, despre care Kia nu furnizează deocamdată prea multe detalii, precizând doar că vor acoperi diferite segmente, de la modele urbane, la cele capabile să parcurgă distanțe mari. Din imaginea teaser se pot distinge siluete de SUV, dar și un model cu aspect sportiv.

Kia și-a fixat un obiectiv ambițios pentru sfârșitul acestui deceniu: să realizeze un sfert din vânzările sale globale cu modele electrice. În cazul Europei, obiectivul este de 20%, din 2025. Pentru a încuraja vânzarea electricelor, Kia va accelera instalarea de stații de încărcare destinate clienților săi.

Distribuie acest articol!