Studiu Bosch: ponderea automobilelor electrice nu va crește semnificativ până în 2030
22.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele electrice sunt peste tot, cel puțin din punct de vedere mediatic și în discursurile constructorilor. În această situație, tot mai mulți automobiliști sunt puși în fața unei dileme: chiar trebuie să își cumpere o mașină electrică sau o poate păstra pe cea termică? Fără a lua în calcul argumentele de o parte și de alta, Bosch a interogat, în câteva țări europene, tineri cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, în încercarea de a prefigura tendințele următorilor ani.

Studiul arată că automobilul electric nu este tocmai pregătit să impună tendințele pe piața auto, în următorul deceniului, automobiliștii fiind în continuare interesați și de propulsia termică și hibridă. Concret, concluzia studiului este că automobilele electrice nu vor reuși să pătrundă semnificativ pe piață, mai devreme de 2030.

Sondajul, realizat de institutul de cercetare a pieței Innofact, arată că deocamdată niciun tip de propulsie auto nu și-a pierdut relevanța, fie că vorbim de baterii, pile de hidrogen, benzină sau diesel. Dacă cei 2.500 de respondenți din Germania, Franța, Italia și Marea Britanie ar trebui să decidă mâine în privința unui nou automobil, unul din doi ar opta pentru un motor cu combustie pentru prima mașină și aproximativ unul din trei pentru cea de-a doua. Cu toate acestea, la întrebarea referitoare la ce propulsie va fi utilizată în 2030, aproximativ 68% dintre cei chestionați consideră că cea electrică are prima șansă, înaintea motoarelor termice și hibrizilor.

Reîncărcarea reprezintă principala problemă în utilizarea automobilelor electrice. Infrastructura încă insuficient dezvoltată reprezintă principalul impediment în procesul de electrificare a parcului auto, la care se adaugă autonomia redusă, în cazul deplasărilor pe distanțe lungi.

Sursa: Bosch

Distribuie acest articol!