Mercedes electrifică AMG și Maybach
03.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a anunțat că viitoarele modelele AMG și Maybach vor fi 100% electrice. De asemenea, constructorul german va lansa gama G în versiune electrificată.

După cum am relatat la momentul respectiv, Mercedes a dezvăluit recent noua sa strategie de dezvoltare, în contextul noilor reglementări antipoluare. Direcția este clară: se va concentra pe electrificare, vizează neutralizarea amprentei de carbon până în 2039 și confirmă că toate modelele sale vor fi electrificate până la acea dată.

Două platforme dedicate modelelor 100% electrice se află în dezvoltare: EVA, pentru modelele din partea superioară a gamei, va fi inaugurată în 2021, iar MMA, pentru vehiculele compacte, a fost anunțată pentru 2025.

Această strategie vizează introducerea modelelor cu emisii zero în toate diviziile mărcii. Va fi și cazul sportivelor Mercedes-AMG, inclusiv hypercarul One, așteptat în 2021.

Și Mercedes-Maybach va lansa modele full electrice. Gigantul german intenționează să dubleze volumul acestei filiale, care își va asocia numele deocamdată doar cu Clasa S și GLS. 

În fine, Mercedes va face din Clasa G o divizie separată. Pe lângă versiunile electrice off-road, pe viitor sunt prevăzute pentru lansare mai multe modele cu noul logo G.

Primul pas pe calea electrificării va fi făcut cu micul SUV EQA, a cărui producție va debuta la finele acestui an.

Distribuie acest articol!