Sergio Perez a câștigat Sakhir GP, la capătul unei fantastice curse de recuperare
06.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Penultima rundă a sezonului 2020 în Formula 1 a programat o a doua cursă în Bahrain, de data aceasta sub titulatura Sakhir Grad Prix și pe o variantă scurtă a circuitului.

Distribuția de pe grilă a suferit câteva modificări notabile. Infectat cu Sars-Cov-2, Lewis Hamilton a lipsit de la această cursă, fiind înlocuit de Geroge Russell, împrumutat de la Williams, unde a fost adus pilotul de rezervă Jack Aitken. De asemenea, la Haas, în locul lui Romain Grosjean, nerefăcut complet în urma teribilului accident suferit săptămâna trecută, a fost aliniat la start Pietro Fittipaldi.

Valtteri Bottas a făcut o cursă modestă și s-a clasat abia al optulea (Foto: Daimler)

În calificări, George Russell și-a făcut datoria forte bine, reușind să completeze o primă linie Mercedes, alături de Valtteri Bottas, care a obţinut al 16-lea său pole position în F1. Alături de de Max Verstappen (Red Bull) și oarecum surprizător, având în vedere sezonul dezastruos al Scuderiei Ferrari, Charles Leclerc a fost al patrulea la start.

George Russell, o apariție inedită într-un monopost Mercedes (Foto: Daimler)

Începutul cursei a fost marcat de eroarea comisă de Charles Leclerc, în urma căreia acesta și Max Verstappen au abandonat, iar Sergio Perez a fost retrogradat în spatele plutonului.

Sergio Perez reușește prima sa victorie în Marele Circ, deși (culmea ironiei!) …nu are angajament pentru sezonul 2021! (Foto: Racing Point)

Gerge Russell a profitat de startul slab al lui Bottas și s-a instalat în frunte, poziție pe care se părea că va rămâne până la final. O greșeală comisă de echipă, la schimbul de pneuri, le-a dat însă planurile peste cap celor de la Mercedes și l-a propulsat pe prima poziție pe Sergio Perez, autorul unei fantastice curse de recuperare.

Cu mexicanul aflat la prima sa victorie în F1 și cu Lance Stroll pe treapta a treia a podiumului, Racing Point a făcut cea mai bună cursă din sezonul 2020. La rândul său, Esteban Ocon a reușit o performanță pe care nu am mai văzut-o de multă vreme în Formula 1 – un pilot frazez, cu o mașină de producție franceză, pe podium!

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 332 p., 2. Valtteri Bottas 205 p., 3. Max Verstappen 189 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 540 p., 2. Red Bull Honda 282 p., 3. Racing Point Mercedes 194 p.

Următorul Grand Prix, ultimul din acest sezon, este programat peste doar o săptămână, pe 13 decembrie 2020, la Abu Dhabi.

Distribuie acest articol!