Primele imagini oficiale cu noul SUV 100% electric Hyundai Ioniq 5
13.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

După ce a anunțat crearea unui brand separat, sub care va reuni toate modelele sale electrice și care se va numi Ioniq, Hyundai se pregătește acum să dezvăluie primul model care va purta noul logo.

Este vorba de un SUV compact, Ioniq 5, pe care îl puteți descoperi în aceste prime imagini. Ce-i drept, sunt fotografii teaser, care ne lasă să vedem doar anumite detalii de la exterior. Suficient, totuși, pentru a ne putea forma o idee referitoare la aspectul acestui model.

Liniile generale sunt foarte apropiate de cele ale show car-ului Concept 45, prezentat în septembrie anul trecut, cu scopul de a prefigura noul model. Look-ul exterior este în stil neo-retro, cu multe suprafețe plane, clar delimitate prin ”tăieturi” drepte.

Grija pentru optimizarea aerodinamică, altfel una specifică modelelor electrice, se face remarcată mai ales prin designul jantelor, versiunea aceasta ”de prezentare” fiind pe 20 de inchi.

Ioniq 5 va măsura 4,65 metri lungime, 1,89 metri lățime, 1,60 metri lățime și va avea un ampatament de 3 metri.

Din păcate, deocamdată nu există imagini și de la interior.

Acest SUV compact va inaugura noua platformă modulară E-GMP a grupului, destinată exclusiv noii generații de modele electrice cu acumulator (BEV). Versiunea inaugurală, numită ”First Edition”, va fi animată de două motoare, câte unul pe fiecare punte, cu o putere totală de 313 CP și accelerație 0-100 km/h în 5,2 secunde.

În privința acumulatorilor, sunt de așteptat mai multe versiuni, între 58 și 73 kWh, cu autonomie de 450-550 km. Hyundai a anunțat o putere maximă de încărcare de 232 kW în curent continuu, prin intermediul unui sistem de 800 V, care va permite o încărcare de la 20% la 80% în 18 minute și cu 100 km de autonomie obținută în doar 5 minute de încărcare.

Distribuie acest articol!