Reîntâlnire cu Sono Motors, la CES 2021
15.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Dacă sunteți familiarizați cu startup-ul Sono Motors, înființat la München, cu viziunea de a facilita accesul în masă la mobilitatea electrică, ați aflat probabil și de primul lor prototip denumit Sion.

Dacă nu, am listat o serie de articole dedicate în ultimii doi ani curajoasei echipe germane și primei generații de prototipuri, care a fost prezentată anul acesta la CES într-o variantă îmbunătățită, mai apropiată de serie.

Prima generație de prototipuri, a fost oferită publicului pentru test drive pe trasee închise circulației publice, în Europa, și am avut ocazia să conduc un exemplar în luna octombrie 2018 la München, în cadrul expoziției dedicate electromobilității emove 360. Conceptul, ideile și entuziasmul tinerei echipe au fost suficiente pentru a depune în aceeași seara un aconto pentru un Sion, ce urma să fie livrat în 2020.

Dar, ca la multe alte încercări în domeniul auto, după entuziasmul prototipurilor, urmează partea dificilă, legată de lansarea în producție, despre care Elon Musk afirmă, din proprie experiență, că este cu un ordin de magnitudine mai dificilă decât realizarea celor mai spectaculoase prototipuri.

Participarea la CES 2021

Formatul virtual al Consumer Electronic Show (CES) din acest an a oferit posibilitatea participării pe cea mai importantă scenă de lansare a noilor tehnologii, pentru entuziasta echipă de la Sono Motors, cu cheltuieli minime, sau cum au împachetat-o într-un frumos mesaj ecologic: „fără să genereze tone de CO2 cu deplasarea echipei la Vegas”.

Designul mai finisat și stadiul mai avansat al prototipului din a doua generație dovedesc progres tehnic. În plus, Thomas Hausch s-a alăturat echipei în poziția de COO (chief operating officer). Cu peste 27 de ani în domeniu, petrecuți la Nissan, Mercedes și Chrysler, în domeniul producției auto, Thomas Hausch are rolul „adultului” care călăuzește echipa entuziastă pe calea industrializării unor idei excelente.

Tot în 2018 s-a alăturat echipei Mathieu Baudrit, cu experiență în panouri fotovoltaice, și a devenit principalul autor pentru patentele obținute de Sono Motors, în special pentru integrarea celulelor solare în panouri de caroserie polimerice. Încărcarea naturală, oferită de soluția actuală de design, asigură până la 35 km de autonomie suplimentara pe zi, ceea ce ar acoperi nevoile unui mare număr de utilizatori, mai ales în epoca home office-ului.

Găsiți mai multe informații comerciale, tehnice și câteva impresii la cald după prezentarea Sono Motors de la CES – Consumer Electronics Show pe blogul nostru dedicat electromobilității: CES 2021 – noutăți despre Sono Motors și Sion.

Distribuie acest articol!