Volkswagen mizează pe creștere în 2021
15.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Anul 2020 a fost destul de dificil pentru Grupul Volkswagen, însă președintele Herbert Diess este încrezător în anul 2021 și  se așteaptă la o reluare semnificativă a vânzărilor.

Diess este de părere că ”economia ar trebui să-și revină în al doilea semestru din 2021, în momentul în care primele efecte ale campaniei de vaccinare vor începe să se facă simțite. În aceste condiții,  lumea va cumpăra mai multe automobile”.

Propulsia electrică va fi în centrul acestor creșteri, conform declarațiilor lui Diess, care se așteaptă ca Volkswagen să vândă 600.000 de automobile 100% electrice în 2021, dintre care 150.000 de SUV-uri ID.4.

Volkswagen are nevoie de această creștere, după ce pandemia provocată de noul coronavirus a dus la scăderea vânzărilor pentru toți constructorii auto. Grupul german a mai avut și probleme de software la unele modele noi, printre care și mult așteptata compactă electrică ID.3. În plus, concernul nu și-a atins nici obiectivele de CO2, fiind nevoit să plătească amenzi consistente. Ca și în cazul altor constructori, penuria de microprocesoare din ultimele luni a încetinit ritmul de producție, iar Volkswagen a pierdut, în cele din urmă, poziția lider mondial, în favoarea rivalei Toyota.

Distribuie acest articol!