Porsche ar putea reveni în Formula 1, alături de Audi. Simplu zvon sau un proiect ambițios?
26.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Nu cu mult timp în urmă, Volkswagen anunța oprirea programelor sale din motorsport, cu scopul de a-și optimiza efortul financiar. De înțeles, având în vedere provocările pe care industria auto le are în față – electrombilitatea și condusul autonom – și care necesită investiții masive în noi tehnologii. Și totuși…

La scurt timp după ce Audi a anunțat că va debuta la Dakar și va reveni în cursele de anduranță, reapar și zvonurile referitoare la o posibilă intrare a Grupului Volkswagen în Formula 1. De această dată se vorbește despre o implicare în parteneriat Porsche – Audi, începând din 2025.

Ultima oară când Porsche a participat în F1 cu propria mașină a fost în anii 1960, însă fără prea mult succes. De data aceasta ne-am putea aștepta la mai mult, dacă cifra vehiculată în privința bugetului, 750 milioane de euro, se va confirma.

În mod cert, implicarea în F1 este o importantă ipoteză de lucru pentru cei de la Porsche, care caută soluții de viitor, atât în privința sportului, dar mai ales a modelelor de serie, în contextul înăspririi normelor antipoluare. Constructorul german lucrează la un carburant sintetic, iar recent a fost invitat la o reuniune FIA, în cadrul căreia a pledat pentru utilizarea acestui carburant în Formula 1, începând din 2025.

În fine, s-ar putea ca implicarea tandemului Porsche – Audi în F1 să se rezume la statutul de furnizor de motoare. Așa cum de altfel a fost cazul în anii 80, cu McLaren, atunci când Porsche era motorist, iar echipa era una de vis: Niki Lauda și Alain Prost.

Distribuie acest articol!