Xiaomi va investi 10 miliarde de dolari în producția de automobile electrice
31.03.2021
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile se confirmă: Xiaomi, gigantul chinez din telefonia mobilă, se lansează în producția de automobile electrice. Investiția anunțată pentru primul deceniu de activitate în acest nou sector se va cifra la 10 miliarde de dolari.

Cunoscut la nivel mondial prin gama de telefoane și sisteme mobile de conectivitate, producătorul chinez, care nu are mai mult de 11 ani de la înființare, și-a anunțat zilele trecute intrarea în industria auto. Noua divizie dedicată vehiculelor electrice va fi condusă de chiar președintele companiei, Lei Jun.

Xiaomi și-a devansat astfel marii rivali din telefonia mobilă, Apple și Huawei, în privința oficializării debutului în domeniul auto. În prima fază, va dezvolta un parteneriat cu Great Wall, unul dintre marii producători de automobile din China.

Primul model ar putea fi lansat în 2023 și va fi derivat dintr-un SUV existent deja în gama Great Wall. Va avea o caroserie nouă, propulsie 100% electrică și tehnologii de conectivitate dezvoltate, bineînțeles, de Xiaomi.

Din cele 10 miliarde de dolari prevăzute ca investiție în primii 10 ani de activitate, 1,5 miliarde vor fi dedicate dezvoltării acestui prim model.

Distribuie acest articol!