Volvo Concept Recharge dezvăluie viziunea producătorului suedez asupra viitorului electric
08.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Recharge, dezvăluit zilele trecute, ne lasă să descoperim câte ceva din viitorul concept tehnologic și noul limbaj de design Volvo. Vorbim despre o gamă 100% electrică, ce se prefigurează la orizontul anului 2030.

Noua strategie a constructorului scandinav în ceea ce privește vehiculele electrice prevede ca acumulatorii să fie produși în cooperare cu specialistul suedez Northvolt. Apropo de acumulatori, conceptul Recharge beneficiază de o platformă de tip ”skateboard”, cu planșeul plan care încorporează acumulatorul și care face parte din structura automobilului, contribuind la rigiditatea acestuia.

Prin eliminarea motorului termic și a transmisiei de sub capotă, precum și a constrângerilor legate de controlul poluării, regândirea volumelor este acum posibilă. Iată, așadar, una dintre direcțiile urmate de departamentul de proiectare Volvo, pentru anii următori.

Volvo se va concentra în viitor pe modelele SUV. Prin urmare, modelul compact V40 nu va mai avea un succesor în gama suedezilor.

Conceptul Recharge adoptă noua filozofie a stilului Volvo, ”mai puțin, dar mai bine”. Este, de fapt, o evoluție a stilului scandinav cu care Volvo ne-a obișnuit – minimalist, epurat.

Designul exterior duce mai departe elementele de identitate din prezent. ”Ciocanul lui Thor” este încă prezent la faruri, însă calandrul are forma unui scut.

La spate schimbările sunt ceva mai mari, deoarece semnătura luminoasă a fost regândită, fiind desenată pe verticală.

La interior reține atenția ecranul tactil generos, cu diagonala de 15 inch. Acesta ar trebui să se regăsească pe viitoarele modele de serie, alături de noul sistem de operare ”Volvo.OS”, dezvoltat pe baza platformei Android Auto.

Distribuie acest articol!