Ce a provocat, de fapt, tragicul accident suferit de Michael Schumacher
08.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lansarea unui documentar Netflix despre Michael Schumacher, pe 15 septembrie, a readus în atenție detalii ale accidentului suferit de pilotul german la schi, pe 29 decembrie 2013, în stațiunea Méribel din Alpii Francezi.

Efectele acelui acelui accident au fost deosebit de grave, iar starea sa de sănătate continuă să fie învăluită în mister și în prezent, la aproape opt ani de la nefericitul eveniment. În schimb, se știe foarte clar ce a provocat traumatismul, conform unui documentar difuzat pe  canalul RMC Story.

Michael Schumacher schia pe o pistă roșie nemarcată, alături de fiul său. O bucată de piatră ieșită de sub zăpadă l-a dezechilibrat, în timpul unui viraj. În urma căzăturii, casca s-a spart în patru fragmente.

Ghinionul său a fost camera video GoPro atașată de cască, al cărei suport a amplificat rănile de la cap. Philippe Streiff, un apropiat al lui Michael Schumacher, a explicat că acesta i-a străpuns casca și craniul.

Conștient de impact, campionul a fost transportat la spital, înainte ca starea sa de sănătate să se deterioreze rapid. La lăsarea serii, medicii anunțau că ”a suferit un traumatism cranian cu comă care a necesitat o intervenție neurochirurgicală imediată”, pentru ca mai apoi, o oră mai târziu, să anunțe că a suferit o hemoragie.

A urmat o lungă perioadă de recuperare, cu costuri colosale, însă starea sa de sănătate a rămas un secret foarte bine păstrat de către soția sa, Corinna. Afirmația lui Jean Todt (fost manager al echipei Ferrari și prieten apropiat al familiei Scumacher), în cadrul unui interviu acordat recent publicației Bild, este suficientă pentru a ne imagina cam care trebuie să fie starea septuplului campion mondial de Formula 1: ” Mulțumită eforturilor medicilor și soției, Michael a supraviețuit, însă cu consecințe”.

Distribuie acest articol!