Volkswagen și-a propus să devină, până în 2025, cel mai mare producător de automobile electrice
22.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen are ambiții mari pentru anii următori. Unul dintre obiectivele majore este să devină cel mai mare producător de automobile electrice din lume și să depășească Tesla, până în 2025.

Gigantul german intenționează să lanseze pe plan mondial circa 70 de modele electrice, până în 2030. Analiștii LMC Automotive spun că Grupul Volkswagen are toate șansele să depășească Tesla în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice, până în 2025.

Volkswagen vinde în prezent compacta ID.3 și SUV-ul ID.4, care vor fi urmate în curând de ID.BUZZ și de monovolumul ID Aero. Grupul Volkswagen are, de asemenea, avantajul de a deține în portofoliu o multitudine de diferite branduri auto, astfel că va avea, în cele din urmă, o gamă mult mai amplă de modele electrice, în comparație cu ce oferă Tesla.

În prezent, gama Tesla este formată din Model 3, Model Y, Model S și Model X, cărora li se vor alătura, în viitor, Cybertruck, Roadster, precum și un model entry-level al cărui preț va pleca de la circa 25.000 de dolari.

Cu gama ID, completată de modelele electrice echivalente din grup, dar și cele de la brandurile premium sau de lux (Porsche Taycan este cel mai bun exemplu în acest sens), Volkswagen are deja un avans și intenționează să continue dezvoltarea gamei, în următorii câțiva ani.

La fel ca în cazul ofertei sale actuale cu propulsie termică, grupul dorește să aibă o gamă complet electrificată pe termen lung, cu prețuri atractive. Inclusiv cu modele de vârf, gen ID.5 GTX, prezentat recent, la Salonul de la München, IAA Mobility 2021.

Distribuie acest articol!