Skoda va renunța la motorizarea hibrid și se va concentra pe propulsia 100% electrică
06.10.2021
        
Distribuie acest articol!   

Skoda intenționează să renunțe la tehnologia hibrid plug-in, pentru a se concentra asupra versiunilor cu propulsie 100% electrică.

Constructorul din Mlada Boleslav are acum în gamă mai multe modele hibrid plug-in: limuzina de talie medie Superb iV, și compacta Octavia iV, care are și o versiune sportivă  RS, de 245 CP.

Potrivit lui Thomas Schäfer, președintele Skoda Auto, într-un interviu acordat revistei germane Autogazette, gama de modele hibride plug-in nu ar trebui reînnoită: „Desigur, componenta PHEV este importantă pentru gamă, motiv pentru care avem oferte la Octavia și Superb, însă alte modele nu vor mai fi dezvoltate, pentru că nu mai are niciun sens pentru noi. Viitorul nostru este propulsia electrică pură”.

Potrivit declarațiilor lui Schäfer, până în 2030, 70% din automobilele Skoda vândute în întreaga lume vor fi modele complet electrice. Restul de 30% va viza în principal piețele emergente, unde infrastructura de încărcare va fi probabil insuficientă pentru a permite utilizarea pe scară largă a vehiculelor 100% electrice.

În altă ordine de idei, președintele Skoda este mulțumit de succesul noului model complet electric al mărcii, SUV-ul Enyaq iV, care a înregistrat deja 70.000 de comenzi, depășind așteptările producătorului. Viitoarea versiune coupe, programată pentru începutul anului 2022, ar trebui să reprezinte  20-30% din volumul de vânzări Enyaq iV.

Distribuie acest articol!