5 lucruri mai puțin cunoscute despre Tesla
25.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Chiar dacă în prezent este unul dintre cele mai renumite branduri din industria auto mondială, Tesla are o serie de aspecte mai puțin cunoscute, legate de istoria sau de produsele sale. În mod paradoxal, unele dintre aceste detalii continuă să fie necunoscute chiar și de către fanii mărcii!

Compania condusă de Elon Musk a devenit un brand de referință în categoria producătorilor de vehicule electrice chiar și în Europa, unde Model 3 a înregistrat recorduri de vânzări, în ultimele luni. În ceea ce ne privește, profităm de ocazie pentru a vorbi despre cinci detalii mai puțin cunoscute, ce țin de anecdotică, despre Tesla.

1. Tesla nu produce doar automobile.
Compania Tesla Motors și-a schimbat numele în 2017, pentru a deveni Compania Tesla. Chiar dacă inițial marca a fost creată pentru a construi automobile, firma californiană producea în special panouri solare.

2. Tesla a fost de mai multe ori la un pas de faliment.
Prima dată în 2008, apoi între 2017 și 2019, când a fost lansat Model 3. Elon Musk însuși susține că a trebuit să apeleze la banii personali pentru a evita declarația de faliment, la doar cinci ani de la lansare! Astăzi compania înregistrează profituri record și este tot mai departe de această situație, în ciuda contextului socio-economic dificil, între o criză sanitară și o penurie de semiconductori.

3. Nu Elon Musk a fondat Tesla!
CEO-ul Elon Musk nu este fondatorul Tesla, deși se află la cârma acesteia de mai bine de 13 ani. Musk era cunoscut mai degrabă ca fiind cofondatorul PayPal și a devenit președintele Tesla în 2007. Compania a fost fondată în 2003, de doi ingineri: Martin Eberhard și Marc Tarpenning.

4. Automobilele Tesla se răstoarnă foarte greu.
Datorită greutății mari a bateriilor și a amplasării acestora în planșeu, centrul de greutate este foarte aproape de sol. Astfel, modelele Tesla, ca de altfel toate automobilele electrice, în general, cu greu se pot răsturna în caz de accident! Cazurile de răsturnare identificate până în prezent sunt aproape inexistente.

5. Gama de modele a fost denumită pentru a forma cuvântul „S3XY”.
Elon Musk a rămas un copil în sufletul lui. Odată cu apariția modelului Y, gama – care continuă să fie relativ limitată – formează, folosind inițiala fiecărui model, cuvântul… S3XY!  Adică „sexy”, dacă cumva  nu ați reușit să spargeți codul!

Distribuie acest articol!