Un sondaj Toyota demonstrează că automobiliștii nu sunt încă familiarizați cu modelele electrificate
15.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Adesea publicul larg nu ține pasul cu evoluția tehnologică, ceea ce provoacă uneori confuzii majore sau poate duce la decizii luate în necunoștință de cauză. Un sondaj realizat recent de Toyota a relevat câteva aspecte surprinzătoare referitoare la percepția publicului.

Rezultatele sondajului inițiat de Toyota arată că majoritatea automobiliștilor cred că un model hibrid este neapărat plug-in. De asemenea, peste 60% dintre respondenți cred că un vehicul electric are în componență și un… motor cu ardere internă!

Statistica publicată de producătorul japonez uimește, având în vedere contextul actual, în care automobilul electric câștigă tot mai mult teren în Europa. Sondajul Toyota a fost realizat recent, cu ocazia lansării primului său model 100% electric, bZ4X.

La întrebarea „trebuie reîncărcat un vehicul hibrid?”, 75% dintre respondenți au răspuns „da”. Concret, Toyota se confruntă aici cu o mare dilemă referitoare la cunoaștere publică a  vehiculelor electrificate.

Un număr mare de oameni confundă încă diferitele tipuri de hibrizi, semn că termenii mild hybrid, full hybrid și plug-in hybrid nu au intrat încă în memoria colectivă. Iar pentru un constructor care și-a clădit renumele pe baza automobilului ”full hybrid” (nu reîncărcabil, prin urmare), rezultatele sondajului pot fi privite ca o mică dezamăgire.

Mai îngrijorătoare este însă concluzia unei alte întrebări: 66% dintre respondenți cred că vehiculele electrice au de fapt un motor termic sub capotă. Un răspuns cel puțin surprinzător, având în vedere că automobilul electric este foarte silențios, cu excepția zonelor urbane, unde unele modele emit un sunet specific, pentru a fi remarcate. Poate că și acest detaliu i-a determinat pe unii respondenți să răspundă afirmativ.

Distribuie acest articol!