Primul vehicul electric Bugatti a fost prezentat la CES 2022
20.01.2022
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti a lansat primul său vehicul electric, care oferă o autonomie de până la 35 km. Noutatea a fost prezentată recent, la CES (Consumer Electronic Show), și a trecut aproape neobservată, printre nenumăratele noutăți spectaculoase prezentate la show-ul din Las Vegas.

Este vorba de o… trotinetă electrică, la realizarea căreia Bugatti a făcut echipă cu Bytech International.

În așteptarea primului hypercar electric cu siglă Bugatti, constructorul de la Molsheim a lansat primul său vehicul electric, unul pe două roți, conceput în colaborare cu o companie americană specializată în tehnologii și soluții de mobilitate.

Cu un aspect destul de modern, trotineta a fost vopsită în nuanța albastră emblematică a mărcii franceze, dar sunt disponibile și variante pe gri și negru. Dotările sunt de top, așa cum trebuie să fie în cazul unui produs cu pretenții.

Pe ghidon există un proiector LED frontal, iar ”jucăria” dispune de iluminare ambientală laterală, lumini integrate pentru semnalizatoare și o lampă LED în spate. Aceasta din urmă are integrat un dispozitiv special, folosit pentru proiectarea logo-ului Bugatti pe sol.

În trafic, trotineta electrică Bugatti poate atinge viteza maximă de 30 km/h, grație motorului electric de 700 W – echivalentul a 0,95 CP. Sau, dacă vreți, cu aproximativ 1.000 CP mai puțin decât un Veyron!

”Caroseria” este realizată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce contribuie considerabil la greutatea redusă, de doar 15,9 kg. Lista de dotări cuprinde o serie de tehnologii inedite pentru o trotinetă, precum ABS pe roata din spate, cruise control sau anvelope run-flat de 9 inch.

Un mic ecran LED afișează viteza, modul de conducere (Eco, City sau Sport), indicatoarele de iluminare, precum și autonomia acumulatorului – un modul de 36 V și 10 Ah care oferă  360 Wh, suficient pentru a parcurge până la 35 km.

Reîncărcarea durează aproximativ patru ore, cu un adaptor de curent alternativ.

Distribuie acest articol!