Celebrul logo Rolls-Royce a fost revizuit special pentru modelele electrice
12.02.2022
        
Distribuie acest articol!   

Celebra siluetă feminină de pe grila automobilelor Rolls-Royce evoluează și se adaptează la noile tendințe din industrie. Pentru a putea fi amplasată pe primul model electric al producătorului britanic, ”Spirit of Ecstasy” a trecut printr-un subtil proces de ”optimizare” aerodinamică.

Dreptul de utilizare a fost înregistrat pe 6 februarie 1911, iar cu ocazia aniversării a 111 ani de la acest moment istoric, Rolls-Royce a dezvăluit noua versiune a emblematicei statuete.

Actuala revizuire a avut un scop foarte precis: adaptarea la motorizarea electrică. Noua versiune urmează să fie inaugurată pe primul model 100% electric de la Rolls-Royce, coupé-ul Spectre, care urmează să fie lansat în 2023.

Urmează ca, mai apoi, sigla, în noua sa variantă, să fie amplasată pe toate modelele pe care Rolls-Royce le va lansa. Marca britanică va trece, până la finele acestui deceniu, la producția de modele exclusiv electrice.

Dar care este legătura dintre forma acestei statui și propulsia electrică? Simplu: aerodinamica are un rol mai important decât oricând, având în vedere că eficiența este crucială la un automobil electric.

Pare greu de crezut, dar pentru această transformare, care pentru un ochi neavizat cel mai probabil că trece neobservată, au fost necesare 830 de ore de muncă și numeroase teste efectuate în tunelul aerodinamic.

Binecunoscuta siluetă feminină este astfel mai fluidă, reușind să opună o rezistență minimă la frecarea cu aerul. Ceea ce contribuie la excelentul coeficient aerodinamic al noului model, de doar 0,26.

La o privire mai atentă, modificările se pot vedea cu ușurință. În primul rând, corpul este mai aplecat și are picioarele mai îndoite. Pentru un plus de dinamism, unul dintre picioare a fost mutat mai în față. Înălțimea totală a statuetei a scăzut astfel de la 100,01 mm la 82,73 mm.

Nu în ultimul rând, în încercarea de a elimina pe cât posibil o confuzie des întâlnită, au fost accentuate anumite detalii care să evidențieze că statueta nu are aripi, ci mânecile în vânt ale rochiei.

Distribuie acest articol!