Noua platformă Volkswagen MEB va fi lansată în 2023
10.05.2022
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen lucrează în prezent la o nouă generație a platformei tehnice modulare MEB, dedicată viitoarelor modele electrice. Cele mai semnificative îmbunătățiri vizează autonomia și reîncărcarea.

MEB este platforma pe care se bazează practic toate modelele electrice ale Grupului Volkswagen, cu doar câteva excepții, precum Porsche Taycan și Audi e-tron GT.

Volkswagen ID.3, ID.4, Cupra Born sau Skoda Enyaq iV, toate aceste modele de volum se bazează pe actuala generație MEB. În curând și anumite modele Ford vor putea beneficia de această platformă, în baza unui parteneriat tehnic încheiat între cei doi constructori.

Deși este relativ recentă, platforma MEB va evolua în curând. În cadrul unei prezentări publice, Volkswagen a oferit câteva detalii despre evoluția platformei. Puterea maximă de încărcare se va modifica și va crește de la 150 kW la 200 kW.

Autonomia automobilelor care se vor baza pe această platformă va evolua și ea, în direcția bună bineînțeles, întrucât modelele premium vor putea parcurge peste 700 km cu o singură încărcare, ceea ce sugerează introducerea unui acumulator cu o capacitate mai mare.

În prezent, cea mai mare baterie de pe MEB are o capacitate de 77 kWh, permițând Volkswagen ID.3 să parcurgă, teoretic, până la 550 km cu o singură încărcare.

Se va îmbunătăți și performanța modelelor promovate ca fiind „sportive”. Cele cu tracțiune integrală vor putea accelera de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde, față de puțin peste 6 secunde, în prezent, cum este cazul modelului ID.5 GTX.

Acumulatoarele vor avea componente noi, cu o densitate de energie mai bună, fiind astfel mai eficiente. Motoarele electrice vor fi, de asemenea, mai puternice.

Dar care sunt modelele care vor beneficia de această nouă platformă? Cu siguranță, la început va fi înlocuitorul actualului Passat, mult așteptatul sedan 100% electric al mărcii germane, care ar trebui să apară anul viitor. Vor urma, desigur, numeroase alte modele electrice, de la Volkswagen, Audi, Cupra, Seat și Skoda.

Distribuie acest articol!